Workout Wednesday

Stoel Yoga

Tegen deze vorm van yoga heb ik lang een aversie gehad. Het was wel heel fijn als ik het gedaan had maar ik moest steeds over een soort drempel heen omdat ik de volledige staande vorm van yoga nog niet aankon. Dit was te intensief en de houdingen kreeg ik niet voor elkaar. 

Daar was dan ineens stoel yoga, dat is leuk om te doen als je 80 bent. Nou niet dus…. er ging echt een wereld voor me open. Het is zeer geschikt voor mensen die hun conditie willen opbouwen. Hun spieren willen laten ontspanning door middel van rekoefeningen, mensen die uit een operatie komen en herstellende zijn en mensen die niet zo goed ter been zijn maar wel graag iets willen doen. 

Zo gezegd zo gedaan! Op YouTube heb je een legio aan video’s met stoel yoga oefeningen, hieronder deel ik er een paar die ik vaak doe;

  • Yoga with Kassandra, het is een Engelstalige maar deze is erg toegankelijk en helemaal zittend te doen.
  • Yoga with Adrienne, ook Engelstalig maar ook erg toegankelijk en geheel zittend. Deze twee lijken erg op elkaar.
  • Bij Stoelyoga Nederland vind je heel veel video’s voor stoelyoga oefening.
  • Stoelyoga Nederland biedt op hun website een éénmalig lidmaatschap aan á €69,- waarmee je toegang krijgt tot alle lessen.
  • Nog een leuke Nederlandstalige Stoelyoga is van EsTaYoga.
  • Zoek bij YouTube onder Stoelyoga of chairyoga en kijk ook wat jou aanspreekt. 

Heb jij het al wel eens geprobeerd of heb jij ook een favoriete video die je wilt delen?

Laat hieronder een reactie en deel op instagram met @tamarasaid.nl en #workoutwednesday. 

Ik hoor heel graag van je! 

Liefs Tamara 

No Comments

    Leave a Reply