Groenten bakplaat
Tasty Tuesday

Bakplaat met verse groenten

Een supermakkelijk gerecht dat lekker gezond is maar ook snel klaar. Het is ook handig als je nog veel restjes uit de koelkast hebt of met groenten waarvan je niet zo goed weet waar je ze mee kan combineren.

Ik heb de bakplaat dit keer gemaakt met aardappeltjes, venkel, bloemkool en groene asperges. 

Voorbereiding

Wat heb je nodig?

  • aardappeltjes 500 gram
  • 300 gram asperges
  • 1 bloemkool
  • 2 venkels
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Rozemarijn 

Stappen:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed alvast een bakplaat met bakpapier:
  • Maak in een grote kom een mengsel van olijfolie, zeezout en rozemarijn.
  • Snijd de aardappeltjes klein in partjes, dit kan met of zonder schil. Doe ze in een grote mengkom en roer het er goed doorheen, leg ze vervolgens direct op de bakplaat. 
  • Maak de asperges goed schoon en verwijder alleen het harde stukje van de onderkant. Snijd deze nu in grove stukken en roer door de mengkom.
  • Maak de venkel school en verwijder de onder en bovenkant en snijd in grove stukken. Voeg deze ook toe aan de mengkom.
  • Maak de bloemkool schoon, verwijder het groen en snijd de roosjes in plakjes. Voeg deze ook toe aan mengkom. 
  • Zorg dat alle 3 de groenten goed in de olijfolie, zeezout en rozemarijn geroerd zijn en voeg hier wat zwarte peper aan toe. Leg alles op de bakplaat bovenop de aardappeltjes.
  • Leg de bakplaat nu in de oven voor 30 minuten en indien de aardappeltjes nog te hard zijn iets langer indien nodig. 
  • Tip; je kan nog allerlei groenten toevoegen naar wens, denk aan paprika, ui, knoflook, courgette. Zo kun je eindeloos door creëren.
  • Eet smakelijk! 

Heb je het ook gemaakt? Ik zou graag willen weten wat jij ervan vindt! 

Laat hieronder een reactie en deel jouw foto op instagram met @tamarasaid.nl en #tastytuesday. Eet smakelijk! 

With Healthy Love,

Tamara

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply