Vegan Knoflooksaus
Tasty Tuesday

Vegan Knoflooksaus

Knoflooksaus, het is een populaire saus en helaas niet altijd even makkelijk om deze in vegan variant te verkrijgen. Zelf gebruik ik het liefste zo min mogelijk fabrieksvoedsel, dus opzoek naar een makkelijke manier om dit zelf te kunnen maken.  Ik vond ergens wat ingredi├źnten die je kan mixen om zelf vegan knoflooksaus te maken en zodoende was onze versie geboren!

Om het mezelf zo makkelijk mogelijk te maken hebben we meestal gepelde en grof gepureerde knoflook op voorraad. Heerlijk om zo uit de koelkast te kunnen gebruiken. 

Helaas waren de citroenen en de verse bieslook op, vandaar dat ik hieronder gebruik heb gemaakt van gedroogde bieslook en citroensap.

Wat heb je nodig:

  • Bieslook kruiden (het liefst verst i.p.v. gedroogd)
  • Vegan mayonaise
  • Citroensap (het liefst verst i.p.v. citroensap)
  • Knoflook (vers en biologisch)
  • Zout en peper

Stappen:

Ik moet eerlijk zeggen dat dit een try-out was en dat ik geen maatbeker erbij heb gehouden, sommige dingen moet je gewoon op gevoel doen ­čśë 

  1. Begin met de mayonaise en voeg vervolgens citroen toe om het vloeibaar te maken.
  2. Voeg de knoflook, bieslook, zout en peper naar smaak toe.
  3. Proeven en eet smakelijk!

Heb je het ook gemaakt? Ik zou graag willen weten wat jij ervan vindt! Laat hieronder een reactie en deel jouw foto op instagram met @tamarasaid.nl en #tastytuesday. 

With Healthy Love,

Tamara

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply